AURA MASSAGE

 

Wat is een aura?

Een specifieke manifestaties van de universele energie is het menselijke energie veld.
Het kan omschreven worden als een lichtend lichaam dat het fysieke lichaam omgeeft en doordringt en zelfs zijn eigen karakteristieke uitstraling heeft. De aura is dus een energieveld dat om elk levend wezen omgeeft en dat tevens elk lichaam doordringt.
De aura is in 7 verschillende lagen verdeeld. Deze lagen doordringen elkaar en zijn dus met elkaar verbonden.

De chakra’s voorzien elke laag van de aura en dus ook het fysieke lichaam van levenskracht. Ze zorgen voor doorstroming van energie tussen de verschillende lagen van de aura.
Elke aura laag heeft zijn eigen 7 chakra’s. Deze chakra’s zitten steeds op dezelfde plaats als in het fysieke lichaam. Dit is mogelijk omdat elke volgende aura laag een hogere trillingsfrequentie heeft.

Waarom worden we ziek?

Ziekte ontstaat door verstoring van het evenwicht. Dit evenwicht raakt zoek doordat je afdwaalt van je werkelijke bestemming. Er ontstaan gedachten die belemmerend en frustrerend zijn.
De blijde en tevreden emoties worden minder en er komen emoties van woede, eenzaamheid en verdriet. Uiteindelijk kom je tot daden die leiden tot een ongezonde levensstijl en tenslotte ontstaat er ziekte. De ziekte is het signaal dat je van je pad af bent gegaan.
Soms is ziekte een les die ons helpt te herinneren wie je werkelijk bent en wat je werkelijke bestemming is.

 

7  lagen  van het aura

Je aura wordt opgedeeld in verschillende lagen. Je chakra’s verbinden de aura lagen met het fysieke lichaam. Elke auralaag heeft een eigen functie en elke chakra voorziet een deel van het lichaam van levensenergie. Er wordt wisselend gesproken over de lagen van de aura’s, soms wordt er gesproken over 21 en soms wordt er gesproken over 4 of 7. Over het algemeen wordt er uitgegaan van 7. Daarom zal ik mij in dit artikel richten tot de 7 verschillende lagen van het Aura. Er wordt in deze uitleg af en toe gesproken van kleuren. Deze kleuren gaan uit van een perfect aura en zijn dus alleen in een perfecte basis die kleur. Hieronder de 7 lagen van het aura:

1. Het etherische lichaam

Het etherische lichaam voorziet het fysieke lichaam van levenskracht. Dit is het gedeelte van het aura wat de contouren van het lichaam volgt. Het etherische lichaam zorgt ook voor ons fysieke uiterlijk en heeft dezelfde eigenschappen als ons fysieke lichaam. Deze laag is het sterkst verbonden met het lichaam en het best zichtbaar, vaak is hij lichtblauw of wit van kleur. Deze laag van het aura is verbonden met het basischakra.

2. Emotionele lichaam

In deze laag ontstaan je gevoelens, emoties, voorkeuren, verlangens etc. Deze kleurlaag verschilt vaak omdat het afhankelijk is van het emotionele welzijn. Deze laag is verbonden met het heiligbeenchakra.

3. Mentale lichaam

In het mentale lichaam ontstaan je gedachten. Het is verbonden met je verstand en je denkprocessen. Zoals al eerder benoemd, kun je soms elkaars aura’s overnemen. Soms zeg of denk je precies hetzelfde als de persoon naast je. Dit kan komen doordat je letterlijk in elkaars aura bevind en daardoor het aura van de ander overneemt. Deze laag is citroengeel en deze laag behoort tot het zonnevlechtchakra.

4. Astrale lichaam

Hier bevindt zich de ziel. Dit is de laag tussen de fysieke en spirituele wereld. Deze auralaag heeft pasteltinten. Via deze laag kunnen we verbinding maken met onze naasten en zijn we zelfs op verre afstanden met elkaar verbonden. Deze laag behoort tot het hartchakra.

5. Etherisch causale lichaam

Deze laag heeft geen kleur. Het is de spirituele component van het etherisch lichaam. Deze laag behoort tot het keelchakra.

6. Universele liefdeslichaam

Deze laag is zilverkleurig. Met deze laag kan je contact maken met het universum of de kosmos. Hij wordt opgeladen door te rusten, in de vorm van meditatie, natuur, muziek etc. Ze zeggen dat je geest verruimd is tot dit niveau van de aura als je in staat bent om verbondenheid te ervaren  en je één te voelen met het hele universum, als je liefde en licht kunt zien in alles wat bestaat. Deze laag behoort tot het derde oog chakra of voorhoofdschakra.

7. Ketherisch causale lichaam

Dit is ons spirituele mentale lichaam. Deze laag beschermt het aura tegen de invloeden van buitenaf. Met deze laag kun je contact leggen met iets dat groter is dan jijzelf. Dit lichaam bevat het netwerkstructuur van het fysieke lichaam en van alle chakra’s. Het is de meest veerkrachtige en meest sterke laag van het aura. In dit deel van het aura bevinden zich ook de banden met je vorige levens, wat zich kan uiten in gekleurde lichtstromen. Deze laag behoort tot je kruinchakra.